Akce: Doprava nad 1300 Kč ZDARMA.
media

Dnes ráno se tu u nás v práci probíralo, kdo už zatopil, kdo vytáhl péřové duchny a kdo si upletl svetr... Samozřejmě, že nás tato situace netěší, tak jako všechny v ČR, ale co bychom z toho života měli, kdybychom se alespoň trochu nezasmáli. Tak Vás chceme rozveselit a zahřát zároveň :-) Proto jsme pro Vás připravili recept na svařák.

Recept:

Do rendlíku vsypeme cukr a na mírném ohni připravíme světlý karamel. Zalijeme přibližně jedním až dvěma deci vody, rozmícháme a vhodíme všechno koření a kousky citronové a pomerančové kůry (bez hořké bílé části). Povaříme cca 5 minut a obsah necháme provonět kořením. Pak přilijeme víno a pomalu ohříváme. Jakmile se na víně tvoří bílá pěna, ihned stáhneme z plamene a rozlijeme do hrníčků. 


    • 1 l červené víno nebo i bílé víno
    • cukr krystal – 2 polévkové lžíce – (můžeme doplnit i trochou vanilkového cukru)
    • 1  ks skořice celá
    • 5 -10 ks hřebíček
    • citronová kůra
    • 1 ks badyán
    • pomerančová kůra


Víno vhodné na svařák: 

Frankovka Bag in box 5l

Modrý Portugal Bag in box 5l

Rulandské modré Bag in box 5l

Frankovka Bag in box 3l

Svatovavřinecké Bag in box 3l



Tož na zdraví !

  • 20. září, 2022
  • Komentáře: 0

    Žádné komentáře

    Odpovědět

    Vaše e-mailová adresa nemůže být zveřejněna. Povinné položky jsou označeny*