Dnes ráno se tu u nás v práci probíralo, kdo už zatopil, kdo vytáhl péřové duchny a kdo si upletl svetr... Samozřejmě, že nás tato situace netěší, tak jako všechny v ČR, ale co bychom z toho života měli, kdybychom se alespoň trochu nezasmáli. Tak Vás chceme rozveselit a zahřát zároveň :-) Proto jsme pro Vás připravili recept na svařák.
Recept:
Do rendlíku vsypeme cukr a na mírném ohni připravíme světlý karamel. Zalijeme přibližně jedním až dvěma deci vody, rozmícháme a vhodíme všechno koření a kousky citronové a pomerančové kůry (bez hořké bílé části). Povaříme cca 5 minut a obsah necháme provonět kořením. Pak přilijeme víno a pomalu ohříváme. Jakmile se na víně tvoří bílá pěna, ihned stáhneme z plamene a rozlijeme do hrníčků.
- 1 l červené víno nebo i bílé víno
- cukr krystal – 2 polévkové lžíce – (můžeme doplnit i trochou vanilkového cukru)
- 1 ks skořice celá
- 5 -10 ks hřebíček
- citronová kůra
- 1 ks badyán
- pomerančová kůra
Víno vhodné na svařák:
Frankovka Bag in box 5lModrý Portugal Bag in box 5lRulandské modré Bag in box 5lFrankovka Bag in box 3lSvatovavřinecké Bag in box 3l
Žádné komentáře